Voetbal …

Vandaag heb ik besloten om een frisse neus te halen en mee te doen bij mijn voetbalelftal. We spelen om half een in Utrecht.

Iedereen die heeft gevoetbald, kent het verschijnsel voetbalhumor wel. Begint onschuldig met shampoo verstoppen of zo. Naarmate je ouder aan het worden bent, denken de meeste mensen dat het wel zal stoppen. Grote misvatting! Het wordt verbale humor.

Dollen heet zoiets, even dollen. Groepshumor, dat wel, maar is dit voetbalhumor? Voetbalhumor, kwajongensstreken die het teamverband niet ondermijnen maar symbolisch juist onderstrepen en bevestigen. Kun je er niet tegen dan val je buiten de groep en pas dan heb je een echt probleem. Dan ben je namelijk altijd aan de beurt en dit betekent dat je altijd verdacht moet zijn op een grap. De verbale humor van het voetbalelftal waar ik in speel begint voor de wedstrijd, is aanwezig tijdens de wedstrijd en de rust en zet zich voort na de wedstrijd onder de douche en aan de bar.

Vandaag is het weer raak. Lachen om de slapste grappen en dezelfde personen zijn aan de beurt om door de mangel genomen te worden. Sommigen vragen er ook om. Uiteindelijk gaan we er af met 9-4 en ook ik krijg naar mijn hoofd ‘lekkere comeback Doel’. ‘Volgende week wissel hoor’ zegt een ander. Je moet begrijpen dat ik helaas de positie als doelman bekleed. Met zo’n uitslag zou je al snel denken dat ik er niks van gebakken heb. Ik kan het allemaal hebben. Ik hou van mijn elftal en zij van mij. Niets is minder waar sinds tijden bakte ons hele elftal er niks van en hebben we uiteindelijk na zeer lange tijd weer eens verloren. Ach, who cares?

We gaan later nog met een paar spelers naar bekenden van ons kijken. Zij spelen in Amstelveen. Ook daar de nodige voetbalhumor langs het veld.

Ik ben er even uit geweest, heb mijn elftal gezien en bij kunnen praten over mijn situatie. Ben blij dat ik heb gevoetbald en kunnen lachen. Het verzette mijn zinnen en heb de nodige afleiding gehad. Moe vertrek ik aan het einde van de middag naar huis om lekker op het bankje te ploffen. Doe vanavond rustig aan en ga niets doen …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s