Offday …

Offday: off – day [-dee] (Engels) de -woord (mannelijk) offdays dag waarop alles fout gaat, waarop men uit zijn gewone doen is. Gevonden op http://www.woorden.org/woord/offday

Na twee dagen afleiding realiseer ik me vandaag, nadat ik opstond, dat ik een offday heb. Ik heb nergens zin in en heb het wel even gehad. Ben uit mijn gewone doen. Alles vreet energie merk ik. Het is ook niet zo gek, tenslotte ben ik al bijna zes weken aan het rennen naar het ziekenhuis en het verzorgingstehuis.

Ik ga gelukkig met een vriendin lunchen. Even er uit in de buitenlucht. Ik houd van winterse weer in Amsterdam. De grachten zijn mooi. We hebben een fijne conversatie. Ik heb bewondering voor de dingen zoals zij ze nu aan het aanpakken is. Ik vind het fijn als het goed gaat met mensen waar ik om geef.

Na de lunch thuis aangekomen besluit ik om de kerstboom aan te doen en lekker te gaan ‘cocoonen‘ in huis. Ik zet een lekker muziekje aan en val onder mijn dekentje op de bank in slaap. Ik ben moe. Ik probeer ’s avonds nog een en ander op TV te bekijken, maar val steeds weg. De kaars gaat steeds uit.

Ik bel mijn vader even om te zeggen dat ik vanavond niet langskom, ik trek het even niet. Fysiek gezien dan. Hij heeft begrip. Gelukkig krijgt hij bezoek van zijn zus en troost ik me met de wetenschap dat hij niet alleen is.

Gisterenavond zei iemand tegen mij dat het goed mogelijk is dat ik al met mijn rouwproces begonnen ben. Iets in mij zegt dat hij wel eens gelijk kan hebben.

5 reacties op ‘Offday …

 1. Hoi Denis,

  Met zoveel empathie als mij mogelijk is lees ik je verhalen en hoop dat je ondanks dit alles een positieve spirit mag houden.

  Take care,
  Sytze

  • Hi Lis,

   Fijn je even gesproken te hebben vrijdag. Goede reis, fijne vakantie en veel plezier.

   We doen na jullie vakantie zeker een koffietje.

   Groet,

   Denis

 2. Hé Dennis,
  ik ben zeer geraakt door je verhalen (hoezo” ik ben geen schrijver”) gek hè we kennen elkaar niet eens heel goed, maar ja in deze tijd van virtuele vriendschappen blijf je elkaar makkelijk volgen.. en dan komt opeens zo’n verhaal voor bij op Facebook. Ik heb vorig jaar mijn vader verloren na een ziekte van 7 jaar, waarvan het laatste jaar heel zwaar was, net als jouw vader terecht gekomen in een verzorgingstehuis (als oud leraar lichamelijke opvoeding was zijn grootste angst lichamelijk niks meer te kunnen, en dat is helaas uitgekomen.) ik herken veel van je opmerkingen, het verleggen van grenzen enz enz. Ik wens je heel veel sterkte, als je i.d. buurt v.d. Vijzelstraat hoek herengracht komt geef n belletje (0654348545) of n ping @21982252 voor n ouderwets face to face praatje/koffie whatever…(voel je niet verplicht!!)
  🙂 1 ding nog: weet dat je vader trots op je is, en wat je allemaal doet nu voor en met je vader, zal je altijd heel veel troost geven, en ja, je opmerking over een rouwproces dat al begonnen is, dat klopt, Hou je taai Den, wie weet tot ziens en anders via n andere weg!! xxx Jacq

  • Hi Jacqueline,

   Dank je wel voor jouw fijne reactie. Het is inderdaad al weer een tijd geleden dat we elkaar ‘gezien’ hebben. Het virtuele contact blijft in ieder geval. Zit niet ver van je af trouwens, dus wellicht een koffietje om de ervaringen te delen is een fijne gedachte. Ping je binnenkort wel even.

   Groet,

   Denis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s