Ex ..

Vandaag begint rustig. Ik drink hier en daar koffietje met bekenden. ’s Middag bel ik mijn vader op of hij nog wat nodig heeft. Hij geeft aan dat hij iets van body lotion nodig heeft, want zijn huid wordt wat droog vertelt hij. Voordat ik naar hem toe ga doe ik nog een bezoek aan de Etos.

Twee weken gelden heb ik hem gesproken of hij mijn ex-vriendin nog wilde zien. Tot medio 2009 is zij toch acht jaar lang goed met mijn ouders in contact geweest. Ik vind het belangrijk dat zij in ieder geval de gelegenheid heeft om mijn vader nog een keer te zien. In overleg met mijn vader heb ik haar ook een poosje geleden voorgelegd of zij mijn vader nog wil zien. Ze heeft ook een fijne band met mijn ouders onderhouden in de tijd dat wij samen zijn geweest.

Zij komt naar mij toe aan het begin van de avond, waarna we samen naar mijn vader vertrekken. Onderweg naar het verzorgingstehuis praten we een beetje bij over de situatie. We hebben de afgelopen maanden gelukkig wel contact over de gehele situatie gehad waar ik, mijn broer en mijn vader in verkeren. Zij hoeft niet helemaal in het diepe te springen.

We kletsen bijna twee uur en drinken de nodige koffietjes. Het is een fijne avond. Er worden grapjes gemaakt en de sfeer is gemoedelijk. Mijn vader is blij haar even te zien merk ik. Ze hebben het altijd met elkaar kunnen vinden. Mijn vader wordt moe en we maken ons op om te vertrekken.

Ik vind het fijn dat mijn ex-vriendin mijn vader gezien heeft en goed heeft kunnen spreken. Thuis gekomen neem ik afscheid van haar. Ik eet nog wat alleen en probeer vroeg te gaan slapen. Net als gisteren voel ik me niet helemaal lekker. Weer heb ik een onrustig gevoel. Het is zwaar merk ik. Ik ben emotioneel. Het gevoel dat ik heb is alsof ik zelf op mijn laatste benen loop … Toch probeer ik naar bed te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s