Hobby …

Het is een heerlijke dag. De zon schijnt en ik besluit de camera, die ik van mijn vader heb gekregen, te pakken om er op uit te trekken. Foto’s maken van de stad. Vandaag wil ik ontdekken of ik een mogelijke nieuwe hobby heb.

Ik loop rond het middaguur naar buiten. Het is wintersportachtig weer. Kakelblauwe lucht, maar wel fris. Op zich fijn, want het effect op mijn gemoedstoestand is erg positief. Ik heb het idee dat ik wat gezonds aan het doen ben en dat ik mijn verzinnen verzet.

Ik loop via de prinsengracht naar de leidsegracht en bedenk me wat ik zou willen fotograferen. Snel kom ik er achter dat als je niet weet wat je wil fotograferen dat je een opdracht voor jezelf moet bedenken. Anders maak je volgens mij geen enkele foto. De opdracht luidt: ….. van de brug. Interpretatie van de opdracht: elke foto die ik neem, neem ik van een brug op de grachten van Amsterdam. Geen idee wat dit me gaat opleveren, maar ik doe het gewoon.

Ik begin te fotograferen. Onderweg bedenk ik me welke bruggen er allemaal zijn in Amsterdam. Het wordt een flinke wandeltocht heb ik in de gaten. Wel leuk …. Er zijn een hoop brugplekken in Amsterdam, merk ik. Ongemerkt ben ik bijna 4 uur onderweg. Ik wandel fijn door de stad. Gelukkig niet aaneengesloten. Onderweg stop ik wel voor wat koffietjes en broodjes. Ik heb het naar mijn zin vandaag.

Aan het einde van de dag heb ik 120 foto’s gemaakt en zie ik een lijn in de foto’s die ik gemaakt heb. Ik ben blij met deze dag. Ik heb veel afleiding gehad en merk dat ik fotograferen leuk vind. Bedankt Pap! Ik heb een nieuwe hobby …

Plaats een reactie